« Tagasi

Koduköögid saavad keskväljakul kokku

Tõrva Tule-Päevade ajal on Tõrvas mitmeid üritusi, mis tähendab, et palju inimesi liikvel. Mida aga inimesed vajavad, et oleks jaksu kõiki üritusi külastada? Ikka kütust ehk süüa, mida muud.

Sellest idanes mõte tuua toidutegijatest entusiastid Tõrva uuele ilusale keskväljakule kokku, kus nad saavad näidata oma kokakunsti ning samas ka ise melust osa võtta.

Kuna Tõrva enda inimeste huvi tulla õue kohvikut pidama, oli tagasihoidlik, tuli kaasata enda toiduentusiastidest sõpru-tuttavaid üle Eesti.

Juuli lõpu seisuga on toitu pakkumas viis kohvikut: kaks Tõrvast, üks Valgast, Tallinnast ja Laulasmaalt. Kõik need kohvikud on äärmiselt eripalgelised ja huvitavad.

Sigrid Perillus on juba staažikas Tõrva kodukohviku pidaja ja tema "Siku puhvetis" saab mekkida küülikupraadi valges veinis Malta moodi, sokukaela praadi punases veinis ja omavalmistatud grillitud soku toorvorste.

Laulasmaalt tuleb kohvik "Napsu talu Laulasmaalt tuleb tervitama Tõrva linna vurlesid". Metsavenna stiilis kohvik pakub koduõlut, puskarit, soolapeki leibu, marineeritud kurki ja seeni.

"Supelung" on kaasanud enda meeskonda sommeljee Indrek Poolaku ning seega pakutakse palju erinevad veine, vahuveine ning ka spetsiaalset Supelungi jaoks loodud kokteili, mille üheks osaks on tilk Riia palsamit, mis sümboliseerib tõrva tilka. Söögi poolest on saksa stiilis hot dogid valge vorsti ja hapukapsaga.

Kes aga soovib midagi eksootilisemat ja peenemat, sel tuleb minna Andrus Metsniidu kohvikusse "Hola". Andrus on mees, kes käib kuus paar korda tõrvakatele hispaania ja portugali toidukaupa ning veine müümas. Seekord valmistab ta aga ka ise süüa. Tema juurest saab paellat mereandide ja kanaga, teriyaki kastme marinaadis kana ananassiga, hispaania tapaseid, Serrano külmvinnutatud liha, suvist külma aedvilja suppi gazpachot. Joogiks on naturaalsed mahlad ja kohapeal tehtud smuutid, portugali ja hispaania õlled.

Kui kõht juba täis ning tahaks midagi magustoiduks, siis meie naaberlinnast Valgast tuleb ka juba tuntud kodukohviku pidaja Kristi Põldvee kohvikuga "Magusale Hambale". Nemad pakuvad brita kooki, Manhattani toorjuustukooki, laimi-beseekooki, Pavlova kooki, rabarberimorssi ja palju muud, mida saab nii kohapeal tarbida kui ka kaasa osta.

Kodukohvikute päev algab kell 11. Kell 16.30 toimub keskväljakul aga Indrek Poolaku vahuveinikoolitus, vajalik eelregistreerimine info@supelung.ee.

Kõik kohvikud on ringis ümber väljaku, keskel on külastajatele toolid-lauad ning lava pealt loovad meeleolu erinevad esinejad. Tulge sööma, sõbrad!

Kristi Napast
Supelung